Lund-Copenhagen PLAZA

BRAND STORIES

Lund Copenhagen

ET SMYKKEBRAND MED ROYALE FORTÆLLINGER

Lund Copenhagens fascinerende baggrundshistorie har royale rødder. I 1985 overtager den italienske guld- og sølvkæde importør, Flemming Lund, ”Bernard Hertz” – en royal smykkeforretning. Siden da har flere danske dronninger båret de kendte margueritsmykker, blandt andet Dronning Magrethe, som bar en fin margueritbroche ved sit bryllup. Læs mere om den spændende baggrundshistorie bag det populære margueritsmykke, og hvordan det kom til i Danmark.


DEN IKONISKE BLOMST MARGUERITTEN
Margueritsmykket havde sin første debut i Danmark i 1935, da kronprinsesse Ingrid ægtede kronprins Frederik til Danmark og Island, og fik foræret en margueritbroche af sin far kong Gustav den Sjette af Sverige. Den var til minde om moderen, kronprinsesse Margaretha af Sverige, der var død allerede i 1920, kun 38 år gammel, og hvis kælenavn i familien var ”Daisy”, som er det engelske ord for marguerit. Den var udformet som et margueritblomsterhoved af 238 brillanter og 444 rosensten, fattet i platin. Brochen blev fremstillet hos juveler Carlman i Stockholm, og kort efter fremstillede flere forskellige fremtrædende juvelerer i Danmark margueritserier i sølv med emalje. En af de juvelerer var Bernhard Hertz, som fremstillede et margueritsmykke, som er den vi fortsat producerer hos Lund Copenhagen. Brochen var uden tvivl et af Dronning Ingrids kæreste smykker, og hun bar den meget ofte. Hendes datter, dronning Margrethe bar brochen ved sit bryllup som ”noget lånt”. Margueritten er således symbolet på den smukke kronprinsesse Margaretha − Dronning Margrethes mormor, som hun har arvet både sit rigtige navn og sit kælenavn efter.

TIDLØSE KLASSIKERE FRA LUND COPENHAGEN

Trods mange år på bagen blomstrer margueritsmykkerne stadig i fuldt flor i dag. Det er et tidsløst smykke, og med de flotte hvide emaljeblade og den gule kerne forbindes blomsten med noget glædeligt, yndigt og smukt. Margueritten er den perfekte gave til konfirmationer, bryllupper og fødselsdage, og det klassiske smykke er især set som gave til disse festligheder. Hos PLAZA er vi særligt forelsket i marguerit-halskæden.

MARGUERIT COLLIER M. HJERTE

Denne smukke halskæde fra Lund Copenhagen er udført i forgyldt sterlingsølv, og er pyntet med det ikoniske margueritvedhæng i 11 mm. og et hjertevedhæng. Kæden måler 45 cm.

Lund Copenhagen og deres ikoniske Marguerit-smykker forhandles i udvalgte PLAZA-butikker og online på plaza.dk. Udforsk hele sortimentet nedenfor.

SE HELE UDVALGET

Andre Brand Stories

Udforsk nedenfor

Basic Essentials by PLAZA

Basic Essentials er kendetegnet for et enkelt og stilrent smykkebrand, som eksklusivt forhandles hos PLAZA. Smykkerne er klassiske, og du er sikret smykker, der passer perfekt ind i din smykkegarderobe. Læs...

Læs mere
Diamond Essentials by PLAZA

Diamond Essentials skaber klassiske og elegante diamantsmykker, som forhandles eksklusivt hos PLAZA. Smykkerne kan bæres enkeltvis eller i et diamantsæt, så du kan bærer det samlet. Diamond Essentials komplimenterer alle uanset...

Læs mere
Joanli Nor

Joanli Nor er et dansk smykkebrand grundlagt i 2015, som fremstiller eksklusive og elegante smykker, med unikke detaljer der tilføjer hver især sin helt egen personlighed. Læs mere her. 

Læs mere
Nuran

Nuran er et eksklusivt smykkefirma og også navnet på ejeren og designeren. Nuran sælger funklende guld-, sølv og brillantsmykker, som er inspireret af kærlighed og det klassiske håndværk. Læs mere om brandet her.

Læs mere